TARİHÇE

Cumhuriyet İlkokulu adıyla 1928 yılında Ağrı Merkezde kurulan ilk Cumhuriyet eğitim kurumudur.Tek katlı bir binada eğitime başlanmış olup sonraki yıllarda binanın uzunlamasına başına ve sonuna ek derslikler eklenmiştir. Bir süre tek katlı bu binada eğitim verilmiştir. Yakın zamanda bu tek katlı bina yıkılmış olup şuan kullanılan 16 derslikli bina yapılmıştır. Eski Rehberlik Araştırma Merkezi okula bağlanmış ve uzun yıllar boyunca 3 derslikli anasınıfı olarak kullanılmıştır. Bina ihtiyacı karşılamayınca eski Sağlık Eğitim Merkezi binası da eklenerek derslik olarak kullanılmıştır. Yani 2013 yılı Haziran ayına kadar 3 ayrı binada eğitim verilmiştir. Bu tarihten sonra Eski RAM binası da yıkılmıştır. Ana binada ortaokullar sabah, ilkokullar öğleden sonra; eski Sağlık Eğitim Merkezi binasında da 4 şubede anasınıfları eğitim görmektedir. 2013 yılında okulun bahçe duvarları yapılmıştır.Son olarak da okulun arka kısmında ortaokul icin ayrı bir bina yapılmıştır.18 Kasım 2016´dan beri Eğitim-Öğretim yeni binada devam ettirilmektedir.

Yayın: 11.12.2014 - Güncelleme: 09.11.2023 04:12 - Görüntülenme: 3881

Etiketler :